Saturday, August 18, 2007

Sawtooth Ale

Namn : Sawtooth Ale (nr 11690)
Bryggeri : Left Hand Brewing Company
Ursprungsnation : USA
Stil : Ale
Pris : 22:80 (flaska 355 ml)

Läser på Öltorget att Sverige är det land i världen som importerar mest amerikansk "hantverksöl" med en årlig export från USA till Sverige som överskrider en miljon dollar.

Därför är det kanske inte så underligt att de två första ölen jag skriver om på det här forumet är just från små amerikanska bryggerier, dessutom har jag vad jag hoppas ska vara den finaste augustinyheten, Brooklyn Local 1, kvar i kylen. Oh the joy!

Hur som helst, Left Hand Brewing är ett litet bryggeri i Longmont, Colorado ("Where the beer flows like wine", som det heter i Dum och Dummare). Sawtooth Ale som nu funnit vägen till Bolagets hyllor beskrivs av Left Hand själva som flagskeppet i deras ölflotta.

Ölen i sig är egentligen inte speciellt märkvärdig. Som sig bör vackert bärnstensfärgad och med en trevlig volym på skummet. När man stoppar näsan i glaset känner man en klar humledoft med nyanser av choklad. Smaken i sin tur är rejält humlig med inslag av citrus. Distinkt beska som tyvärr inte förvaltas speciellt väl i en lite menlös eftersmak.

Ölen är tyvärr inte riktigt värd det höga priset men det är ju en god öl av hög kvalitet så det blir ändå...

Betyg : 3

1 comment:

Anders said...

Fan Petter du borde skriva ölrecensioner till riktiga tidningar och tjäna stålars på det!